Ομιλία Τσίπρα στη Δραπετσώνα: Οι εργαζόμενοι δεν λυγίζουν στους εκβιασμούς

Ομιλία Τσίπρα στη Δραπετσώνα: Οι εργαζόμενοι δεν λυγίζουν στους εκβιασμούς

Στη χθεσινή ομιλία του στη Δραπετσώνα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την στήριξη των εργαζόμενων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσει την πρώτη θέση στις επικείμενες εκλογές.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«οι Πρωτομαγιές είναι σταθμοί στην πορεία του εργατικού κινήματος.Την πορεία των ιδεών της κοινωνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλισμού.Οι αγώνες και οι θυσίες σημαδεύουν τις Πρωτομαγιές μας. Και δίνουν μέχρι σήμερα ενέργεια στο απελευθερωτικό τους νόημα.Ερχόμαστε όμως από πολύ μακριά και θα πάμε πολύ μακριά. Δεν είμαστε φωτοβολίδα της στιγμής. Εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή σ’ αυτόν τον τόπο».

Άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τα εργατικά ζητήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή κυβέρνηση που θεωρεί την ανισότητα φυσικό φαινόμενα κατήργησε θεσμικά το 8ώρο.Εχουμε απλήρωτα 12ώρα, αμοιβές που φτάνουν μόνο για το μισό μήνα. Λέμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει με τη δύναμη της κοινωνικής πλειοψηφίας» και στη συνέχεια έδωσε το δικό του μήνυμα για τις εκλογές:

«Με την ψήφο μας να δώσουμε μία απάντηση σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια. Να καταργήσουμε την έννοια της ενοικιαζόμενης εργασίας, την ανασφάλιστη εργασίας, να έχουμε ισχυρό Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που ακόμα και αυτό καταργήθηκε.

Να μην ξαναδούμε εικόνες σαν και αυτές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες με τους εργοδότες να τρομοκρατούν παρουσία υπουργών. Να απαντήσουμε στην τρομοκρατία των εργαζόμενων. Καλούμε τους εργαζόμενους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Εφέτος θα γιορτάσουμε την εργατική Πρωτομαγιά και στις 21 Μαϊου. Θέλουμε την ψήφο σας για να φέρουμε την αλλαγή μέσα από προοδευτική συνεργασία».

Exit mobile version