Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου σε 12 από τις 15 δημοσκοπήσεις

Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου σε 12 από τις 15 δημοσκοπήσεις

Με τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν και να απομένουν μόνο 10 ημέρες μέχρι την ημέρα των εκλογών στις 14 Μαΐου, οι εταιρείες έρευνας κοινής γνώμης συνεχίζουν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεών τους.

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του Euronews, η οποία υπολόγισε τον μέσο όρο από τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο από 15 διαφορετικές εταιρείες έρευνας (Metropoll, Gezici, ORC, ALF, Optimar, SONAR, MAK, Aksoy, AR-G, Yöneylem, PIAR, Area, ArtıBir, HBS και TEAM), ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται μπροστά στην κούρσα σύμφωνα με 12 από τις 15 εταιρείες. Αντίθετα, σε τρεις δημοσκοπήσεις (Optimar, SONAR και HBS), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πρώτος.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των 15 δημοσκοπήσεων μετά την αναγωγή, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας, λαμβάνει το 47,6% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνει το 45%. Ο ηγέτης του κόμματος της Πατρίδας, Μουχαρέμ Ιντζέ, λαμβάνει το 5,1%, ενώ ο υποψήφιος της Συμμαχίας ΑΤΑ, Σινάν Ογκάν, βρίσκεται στο 2,4%. Κοινό συμπέρασμα των 15 δημοσκοπήσεων είναι ότι οι εκλογές θα πάνε σε δεύτερο γύρο.

Exit mobile version