Καιρός σήμερα: Βροχές στα ηπειρωτικά, άνοδος της θερμοκρασίας στα βόρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές στα ηπειρωτικά, άνοδος της θερμοκρασίας στα βόρεια

Σήμερα το πρωί αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας μας, με βροχοπτώσεις που θα συνεχίζονται κατά διαστήματα, εντονότερες στην Ήπειρο, τα Επτάνησα και τη Δυτική Ελλάδα. Μετά το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες μικρής διάρκειας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με πιθανότητα συνοδείας χαλαζοπτώσεων μικρής διαμέτρου στα ορεινά. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης αναμένονται το απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Στη Βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου, με τη Δυτική Μακεδονία να παρουσιάζει τις χαμηλότερες τιμές, από 4 έως 16 βαθμούς. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 24 βαθμούς. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 12 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και θα φυσούν από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ στο Θρακικό Πέλαγος θα είναι ισχυρότεροι έως 6 μποφόρ και αναμένεται να ασθενήσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες και ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση περίπου 4 μποφόρ.

Για την Αττική αναμένεται παροδική αύξηση της συννεφιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ασθενείς βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, εκτός από τις βόρειες περιοχές όπου αναμένεται να είναι ελαφρά χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ασθενή έως μέτρια ένταση.

Για τη Θεσσαλονίκη αναμένουμε παροδικές νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καταιγίδων μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ ανοιχτά του Θερμαϊκού από το βράδυ.

Exit mobile version