Ρωσία: “Το Κίεβο πραγματοποίησε επίθεση με drone στο Κρεμλίνο για να σκοτώσει τον Πούτιν”

Ρωσία: "Το Κίεβο πραγματοποίησε επίθεση με drone στο Κρεμλίνο για να σκοτώσει τον Πούτιν"

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για χτύπημα με drone εναντίον της κατοικίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο την Τετάρτη. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Δύο drones είχαν ως στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών που έγιναν από τις στρατιωτικές και ειδικές υπηρεσίες με τη χρήση συστημάτων ελέγχου ραντάρ, τα drones καταρρίφθηκαν» καθώς και ότι το περιστατικό αυτό θεωρείται ως «προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου (Πούτιν) ενόψει της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου».

«Ο Πρόεδρος (Πούτιν) δεν τραυματίστηκε από την τρομοκρατική επίθεση. Το πρόγραμμα εργασίας του δεν άλλαξε και θα συνεχιστεί κανονικά», προσθέτει το Κρεμλίνο και διευκρινίζει ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο σημείο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση με drone. «Ο Πούτιν εργάζεται στο Νόβο-Ογκαριόβο, έξω από τη Μόσχα, την Τετάρτη».

Κατόπιν αυτού, από το Κρεμλίνο αναφέρεται ότι η ρωσική πλευρά «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει σε αυτή την επίθεση όπου και όταν το κρίνει σκόπιμο».

Exit mobile version