Αλ. Τσίπρας: Θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Αλ. Τσίπρας: Θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την άποψή του ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Όπως είπε, με βάση την απλή αναλογική θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση από το πρώτο και το τρίτο κόμμα.

Τόνισε με έμφαση ότι μετά τις εκλογές πρωθυπουργός θα είναι «είτε ο κ. Μητσοτάκης είτε εγώ», ενώ σημείωσε ότι: «Έχουμε εκλογές απλής αναλογικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η απλή λογική. Με όλα τα κόμματα είμαστε αντίπαλοι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα είναι σε θέση να κάνει κυβέρνηση. Άκουσα σήμερα τον κ. Σκέρτσο να λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει την εντολή. Το κρίσιμο είναι ποιος θα είναι πρώτο κόμμα. Ζητάμε την εντολή από τον λαό για να κάνουμε πράξη την επιθυμία των πολλών, την αλλαγή».

Σχετικά με τις κατηγορίες του Νίκου Ανδρουλάκη, που τον χαρακτήρισε «τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου», ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να καταλάβει «δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα», ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου «ανήκει στην Ιστορία» και πως καλό θα είναι, αντί να επιμένει στις εντυπώσεις, να απαντήσει με ποια τμήματα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφωνεί και με ποια όχι.

Exit mobile version