Καιρός: Βελτιώνεται στα βόρεια- βροχές στα κεντρικά και νότια

Καιρός: Βελτιώνεται στα βόρεια- βροχές στα κεντρικά και νότια

Σήμερα, αναμένεται να παρουσιαστούν αυξημένες νεφώσεις στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στη Δυτική Κρήτη, με βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Από το μεσημέρι, ενδέχεται να σημειωθούν καταιγίδες στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περισσότερες περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Σε ορισμένες περιοχές, οι βροχοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα έντονες και μεγάλης διάρκειας, αυξάνοντας τον κίνδυνο επικίνδυνων πλημμυρών. Επιπλέον, στα ορεινά, υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης χαλαζοπτώσεων με μικρό μέγεθος χαλαζιού.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις και θα είναι ασθενείς με ταχύτητα 3 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και μέτριοι έως 5 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, με ενίσχυση από το απόγευμα στα 6 μποφόρ. Στα Επτάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως 4 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά του Ιονίου θα είναι μέχρι και 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι και 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα, με αυξημένη πιθανότητα καταιγίδων μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου, που θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, που θα είναι πυκνότερες το μεσημέρι, με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στα ανατολικά ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι 4 μποφόρ.

Exit mobile version