Μητσοτάκης: Μόνο αυτοδυναμία

Μητσοτάκης: Μόνο αυτοδυναμία

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Μάρα Ζαχαρέα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο που να μη στηρίζεται αμιγώς στους εκλεγμένους με τη ΝΔ βουλευτές», ενώ υπογράμμισε ότι αν θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, τότε θα αξιοποιήσει τους καλύτερους. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετά τις πρώτες εκλογές να είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης και ο κ. Ανδρουλάκης να αποδέχεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός, είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Επιτίθεται συνέχεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Λέει ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και όχι η ΝΔ. Δεν με έχει συναντήσει ποτέ. Εγώ ήθελα να τον συναντήσω. Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Δεν χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα ασταθή κυβερνητικό σχηματισμό, χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση, μονοκομματική, όχι μονοχρωματική».

Στη συνέχεια τόνισε: «Το σύνταγμα ορίζει ότι το πρώτο κόμμα παίρνει την πρώτη εντολή. Το πώς θα την αξιοποιήσω θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Η επόμενη ημέρα της απλής αναλογικής είναι πολύ δύσκολο να δώσει κυβέρνηση. Εμείς δεν ήμαστε ποτέ θιασώτες της απλής αναλογικής», ενώ για τις κατηγορίες τις αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας είπε: «Έχει κάνει καριέρα στις προσωπικές επιθέσεις ο κ. Τσίπρας. Χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροπλάνο μόνο όταν δεν έχω άλλο τρόπο. Και ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε κατά την προεκλογική εκστρατεία ως πρωθυπουργός και καλά έκανε. Ας αφήσουμε τις αστειότητες».

Exit mobile version