Καιρός το Σάββατο: Τοπικές βροχές – που χρειάζεται προσοχή

Καιρός το Σάββατο: Τοπικές βροχές - που χρειάζεται προσοχή

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, για σήμερα Σάββατο 6/5 στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις, που θα είναι παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες περιορισμένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι προς το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά ασθενείς βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Καταιγίδες, προβλέπονται στη Μακεδονία και στη Θράκη, οπότε εκεί θα χρειασθεί προσοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα κατά τόπους μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 μέχρι 22 βαθμοί Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, αναμένοντα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version