Καιρός: Βελτιώνεται σήμερα, ασταθής από αύριο

Καιρός: Βελτιώνεται σήμερα, ασταθής από αύριο

Για σήμερα Δευτέρα 8/5 στα βόρεια αναμένουμε λίγες νεφώσεις που θα γίνουν πιο πυκνές το μεσημέρι και θα υπάρξουν τοπικές βροχές ή όμβροι, και στα ορεινά θα υπάρξουν μεμονωμένες καταιγίδες. Σε άλλες περιοχές περιμένουμε ελάχιστες νεφώσεις που θα γίνουν πιο πυκνές προσωρινά το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα υπάρξουν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ταχύτητα 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν σταδιακά. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα Ιόνια και ηπειρωτικά τις 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη 9/5, στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα κεντρικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version