Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, για σήμερα, την Κυριακή 14 Μαΐου, αναμένεται να παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις που θα είναι πιο πυκνές σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και στο Ιόνιο. Στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχουν σημεία με ηλιοφάνεια. Αναμένονται τοπικές βροχές από το πρωί στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι ανώτερες από το συνηθισμένο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στη Θράκη θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη Στερεά από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Πελοπόννησο από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου αναμένεται να πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές κατευθύνσεις με ένταση που θα κυμαίνεται από 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, από βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση που θα κυμαίνεται από 2 έως 4 μποφόρ. Στα δυτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου, από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση που θα κυμαίνεται από 2 έως 4 και σε ορισμένες περιοχές προσωρινά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές κατευθύνσεις με ένταση που θα κυμαίνεται από 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο, από νότιες κατευθύνσεις με ένταση που θα κυμαίνεται από 4 έως 6 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής αναμένεται να παρουσιαστούν λίγα νέφη, αλλά και περίοδοι με ηλιοφάνεια. Οι αέρας θα πνέει από μεταβαλλόμενες κατευθύνσεις με ένταση που δεν θα υπερβαίνει τους 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμαίνεται από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές συννεφιές, πυκνότερες σε κάποιες περιοχές, ενώ σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν ασθενείς και προσωρινές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες κατευθύνσεις με ένταση που δεν θα υπερβαίνει τους 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version