Πέθανε ο Γιάννης Βογιατζής

Πέθανε ο Γιάννης Βογιατζής

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, γεμίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό-και όχι μόνο-κόσμο της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γιάννης Βογιατζής είχε κάνει πρόσφατα επέμβαση στην κλινική του “Λαϊκού” Νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπίσει κάποιο νεφρολογικό πρόβλημα.

Πριν από μερικές ημέρες όμως χρειάστηκε να μεταφερθεί ως έκτακτο περιστατικό στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο με αποφρακτικό ειλεό.

Παρά την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος, εκδήλωσε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και λίγες ώρες μετά υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ως αιτία θανάτου του επισήμως καταγράφηκε η «πολυοργανική ανεπάρκεια».

Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν πασίγνωστος καλλιτέχνης σε χώρους όπου μπορούσε να τραγουδήσει: στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Πήρε δυο φορές το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Exit mobile version