Διακαναλική συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα: Μηδενικός ΦΠΑ σε είδη άμεσης ανάγκης, προανακριτική για τις υποκλοπές

Διακαναλική συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα: Μηδενικός ΦΠΑ σε είδη άμεσης ανάγκης, προανακριτική για τις υποκλοπές

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι το πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών της Κυριακής, τότε θα σχηματιστεί σίγουρα κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τα άμεσα μέτρα που θα πάρει η προοδευτική κυβέρνηση θα έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη διάλυση του μηχανισμού της αισχροκέρδειας, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμη μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τρία άρθρα:

«-Το πρώτο είναι η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας -μηδέν το δημοσιονομικό κόστος.

-Το δεύτερο έχει να κάνει με την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσεις Εισαγωγής -μηδέν το δημοσιονομικό κόστος.

-Το τρίτο είναι μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που από τότε που θα εφαρμοστεί έως το τέλος του έτους, δηλαδή για έξι μήνες, είναι 1,4 δισ.»

Σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ, ανέφερε ότι σε είδη άμεσης ανάγκης ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει μηδενικό ΦΠΑ, τονίζοντας όμως ότι είναι πολύ σημαντικό είναι να γίνονται «ουσιαστικοί έλεγχοι» και όχι «έλεγχοι μαϊμού» «όπως κάνει τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης».

Εντύπωση προκάλεσε το σχόλιό του ότι «ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων». «Αν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει. Ήταν το άλτερ έγκο του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Με την εμμονή του έκανε πολύ μεγάλο δώρο. Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι ή αν απλά ήταν μια χρήσιμη προσφορά του κ. Βαρουφάκη στον κ. Μητσοτάκη».

Exit mobile version