Κατρούγκαλος: η υποψηφιότητά του ισχύει κανονικά;

Κατρούγκαλος: η υποψηφιότητά του ισχύει κανονικά;

Το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου θα παραμείνει κανονικά στα ψηφοδέλτια των εκλογών του 2023, παρά την ανακοίνωση της απόσυρσής του. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η εκλογική διαδικασία δεν θα επηρεαστεί και οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν για τον κ. Κατρούγκαλο. Οποιαδήποτε σταυροδοσία υπέρ του δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο.

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι οι ψηφοφόροι ψηφίζουν απλώς με έναν σταυρό (+) στην αριστερή ή δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Ωστόσο, οποιαδήποτε άλλη επισήμανση ή παρέμβαση θα καταστήσει άκυρο το σύνολο του ψηφοδελτίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει ενεργή και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 21 Μαΐου 2023. Αυτή η απόφαση έχει σημαντικές επιπτώσεις για την εκλογική διαδικασία και διασφαλίζει τη συνέχιση της δημοκρατικής διαδικασίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, παρά την ανακοίνωση της απόσυρσής του, δεν μπορούσε πραγματικά να αφαιρεθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος είχε ήδη κηρυχθεί ως υποψήφιος από τον Άρειο Πάγο, ενώ τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη εκτυπωθεί και είχαν διανεμηθεί στα σχολεία, όπου θα διεξαγόταν η ψηφοφορία.

Η είδηση για την “έξωση” του κ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργείο Εσωτερικών, με πολλές αναρωτήσεις να ανακύπτουν. Η πρώτη υπόθεση ήταν αν οι σταυροί δίπλα στο όνομά του θα ακυρώναν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και πολλοί υποστηρικτές του κόμματος απάντησαν περιπαικτικά ότι “όλοι είναι ΣΥΡΙΖΑ”, μέσω μηνυμάτων που δέχτηκαν.

Πράγματι, στον ψηφιακό χώρο, κάποιοι χρήστες πρότειναν σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου με ένα μολύβι στα ψηφοδέλτια και να σταυρώσουν έπειτα το όνομα του υποψηφίου της επιλογής τους. Αυτή η πρόταση πλημμύρισε ακόμα και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», όπου ο δημοσιογράφος του Kontra Channel, Φοίβος Κλαυδιανός, με σοβαρό ύφος εξήγησε ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να προσέχουν ώστε να μην διαγράψουν το όνομα του Κατρούγκαλου, καθώς αυτό θα οδηγούσε στην άκυρη ψήφο. Έτσι, η μόνη επιλογή που έχουν είναι να σταυρώσουν το όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν.

Exit mobile version