Εκλογές στις 25 Ιουνίου- Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Εκλογές στις 25 Ιουνίου- Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Ολοκληρώθηκε και η συνάντηση, διάρκειας μόλις 25 λεπτών, των πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας, για μια τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, που, όπως αναμενόταν, δεν απέδωσε καρπούς.

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 37 παρ. 3 εδ. γ΄του Συντάγματος, κλήθηκε και κατέφθασε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, όπου και έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο κ. Σαρμάς θα αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός προκειμένου να οδηγήσει την χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν επίσης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών. Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Exit mobile version