Φρίκη στη Γουιάνα: 19 παιδιά κάηκαν από φωτιά που έβαλε έφηβη επειδή της πήραν το κινητό

Φρίκη στη Γουιάνα: 19 παιδιά κάηκαν από φωτιά που έβαλε έφηβη επειδή της πήραν το κινητό

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, την Κυριακή στη Γουιάνα, μια έφηβη εξοργίσθηκε επειδή της κατέσχεσαν το κινητό και προκάλεσε πυρκαγιά σε σε κοιτώνα σχολείου στη Μάχντια, μια πόλη ορυχείων και μεταλλείων στη μικρή αγγλόφωνη χώρα της νότιας Αμερικής, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 παιδιά, δεκαοκτώ μαθήτριες και ένα μικρό αγόρι.

Η αστυνομία εξέδωσε χθες δελτίο Τύπου για το τραγικό γεγονός, στο οποίο αναφέρεται: «Μαθήτρια είναι ύποπτη για την πρόκληση της καταστροφικής πυρκαγιάς εξαιτίας της κατάσχεσης του κινητού της τηλεφώνου»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι υπεύθυνοι του κοιτώνα «κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνό της και το κορίτσι απείλησε το ίδιο βράδυ πως θα έβαζε φωτιά στο κτίριο και πως θα την άκουγε ο κόσμος όλος».

Η ανήλικη, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο φρουρούμενη, πήγε στα λουτρά, ψέκασε την κουρτίνα μπάνιου με εντομοκτόνο κι έβαλε φωτιά.

Οι ίδιες πηγές ανάφεραν: «Σύμφωνα με τις μαθήτριες, κοιμούνταν όταν τις ξύπνησαν κραυγές. Είδαν φωτιά και καπνό στον χώρο του μπάνιου, που γρήγορα εξαπλώθηκε στο κτίριο».

Οι συμμαθήτριές της, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά, και οι φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το κτίριο, που είχε ξύλινη οροφή.

Exit mobile version