Αγωγή κατά της δασκάλας που έδειξε ερωτική ταινία σε μαθητές Δημοτικού

Αγωγή κατά της δασκάλας που έδειξε ερωτική ταινία σε μαθητές Δημοτικού

Την οργή του Πανελληνίου προκάλεσε δασκάλα η οποία επέβαλλε υποχρεωτική προβολή της ερωτικής ομοφυλόφιλης ταινίας «Αγόρια στο Ντους» σε 10χρονους μαθητές και μαθήτριες. Οι γονείς του 10χρονου μαθητή δημοτικού σχολείου πρόκειται να κινήσουν αγωγή εναντίον της δασκάλας, ως ιδιώτη πρόσωπο, μετά το περιστατικό όπου προβλήθηκε μια ταινία με ερωτικό περιεχόμενο στην τάξη τους.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο μικρός μαθητής επέστρεψε από το σχολείο εμφανώς επηρεασμένος ψυχολογικά και αποκάλυψε στους γονείς του ότι η δασκάλα τους είχε προβάλλει στην τάξη μια ταινία με ερωτικές σκηνές που αφορούν ανηλίκους.

Στη συνέχεια του απίστευτου περιστατικού που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αττικής, οι γονείς του μικρού αγοριού, μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προβούν σε νομικές ενέργειες, καθώς το παιδί υπέστη ηθική ζημία λόγω της κατάστασης. Επιθυμούν να δώσουν ένα μήνυμα προστασίας στην ανηλικότητα.

«Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε σοκ καθώς πρόκειται για ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Μιλάμε για ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις αγοριών σε τουαλέτες που παρουσιάστηκαν σε μαθητές Δημοτικού», ανέφερε ο κ. Κατσιβαρδάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε μια σειρά από διαμαρτυρίες από γονείς, καθώς και υποβολή γραπτών καταγγελιών στο υπουργείο Παιδείας. Στη συνέχεια, η οικογένεια που εκπροσωπείται αποφάσισε να ασκήσει νομικές ενέργειες.

Από τις 19 Μαΐου, η οικογένεια έχει αποστείλει έξωδικο στη διεύθυνση του σχολείου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στο υπουργείο.

Ήταν κατάλληλη η ταινία;

Όσον αφορά την αμφιλεγόμενη ταινία, φαίνεται ότι αυτή περιλαμβάνεται στον κατάλογο του υπουργείου Παιδείας, αλλά προορίζεται για μαθητές γυμνασίου και όχι δημοτικού. Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές ήταν Δ’ τάξη δημοτικού και η συγκεκριμένη ερωτική ταινία δεν είναι εγκεκριμένη για αυτές τις ηλικίες.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι η ταινία έχει βραβευτεί ως ταινία ενηλίκων, πλήθος ιστοσελίδων την κατατάσσουν σε ερωτικές ταινίες ομοφυλοφίλων.

Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υλικό προβολής για 10χρονα παιδιά

Τι ανέφερε ο δικηγόρος

 «Το αν αυτή η ταινία είναι στην λίστα για τα παιδιά Γυμνασίου είναι κι αυτό διερευνητέο, αλλά τώρα μιλάμε για παιδιά Δ’ δημοτικού. Είναι το παράνομο του παράνομου! Δηλαδή ακόμα και αν είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο, τότε υπάρχει ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση είναι εξ ορισμού παράνομο, ανεξαρτήτως αν επιτρέπεται στο Γυμνάσιο, γιατί στην παρούσα φάση απευθύνονται σε παιδιά μόλις Δ’ Δημοτικού. Η τάση αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων, όλο αυτό το ιδεολόγημα του εκφυλισμού των φύλων, της επιβολής. Αυτό εδώ είναι προπαγάνδα, δεν είναι ζήτημα εκπαίδευσης».

«Οι γονείς του παιδιού είναι αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι, ο πατέρας είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ, και η μητέρα καθηγήτρια σε λύκειο. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα της προστασίας της ανηλικότητας»

Πως αντέδρασαν οι γονείς

Η απόφαση της εκπαιδευτικού να προβάλει την εν λόγω ερωτική ταινία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους γονείς. Οι γονείς διαμαρτύρηθηκαν για τη μη αναγνώριση της αντιπαιδαγωγικής φύσης της ταινίας και την υποβολιμαία προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας που προωθήθηκε σε ανήλικα παιδιά. Επιπλέον, επεσήμαναν ότι η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία διεπιστημονική προσέγγιση ή προηγούμενη ενημέρωσή τους για τη φύση του περιεχομένου.

Οι γονείς που κατήγγειλαν το περιστατικό ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους να απευθυνθεί ένα εξώδικο έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, προκειμένου να γνωστοποιήσουν εάν η ταινία αυτή έχει εγκριθεί εκπαιδευτικά και είναι συμβατή με τις αρχές της παιδαγωγικής. Επιπλέον, ζήτησαν την πειθαρχική έρευνα για την πρωτοβουλία της δασκάλας να προβληθεί μια τέτοια ταινία.

Είναι φασίστας

Η ταινία με τον τίτλο “Τα αγόρια στο ντουζ” αναφέρεται ως κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών και παρουσιάζει ανήλικα παιδιά σε ένα καμπ, όπου ο εκπαιδευτής τους ενθαρρύνει να “γίνουν άνδρες”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο μαθητής δήλωσε ότι όταν ρώτησαν τη δασκάλα γιατί προβλήθηκε αυτή η ταινία, φέρεται να απάντησε ότι “ο εκπαιδευτής είναι φασίστας“.

Οι γονείς εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το αντιπαιδαγωγικό περιεχόμενο της ταινίας και την ύπαρξη υπονοούμενης προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά.

Exit mobile version