Άκης Πετρετζίκης: Λουκέτο στα Kitchen Lab

Άκης Πετρετζίκης: Λουκέτο στα Kitchen Lab

Το επιχειρηματικό εγχείρημα του γνωστού σεφ Άκη Πετρετζίκη φαίνεται να έχει ένα άδοξο τέλος. Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία Kitchen Lab αναγκάζεται να κλείσει, ενώ έχουν ήδη κλείσει τα καταστήματα που είχε σε Σύνταγμα, Γλυφάδα και Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την απόφαση των εταίρων της, που έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η εταιρεία Kitchen Lab ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ θα τεθεί σε λύση και θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία φτάνει στο τέλος της, παρά την αρχική επιτυχία που γνώρισε από την ίδρυσή της το 2018. Τα καταστήματα Kitchen Lab και Burger AP στην Αγία Παρασκευή ήταν συνεχώς γεμάτα από πελάτες, ενώ η εταιρεία επέκτεινε την παρουσία της και άνοιξε καταστήματα στη Γλυφάδα, στην οδό Λαζαράκη, μια από τις πιο διάσημες και ακριβές περιοχές της περιοχής, καθώς και στο Σύνταγμα.

Παρά τις μεγάλες πιέσεις που αντιμετώπισε η αγορά της εστίασης, η Kitchen Lab είχε ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα. Το 2021, η εταιρεία παρουσίασε εσοδεία ύψους 894,8 χιλιάδων ευρώ, σε σύγκριση με τα 911,6 χιλιάδες ευρώ του 2020, και κέρδη προ φόρων ύψους 134 χιλιάδων ευρώ, σε σύγκριση με τα 81 χιλιάδων ευρώ του 2020.

Ωστόσο, στο τέλος του 2022, το Kitchen Lab στη Γλυφάδα έκλεισε, και στη συνέχεια έκλεισε το Kitchen Lab Corner στο Σύνταγμα. Πρόσφατα, έκλεισαν επίσης και τα δύο καταστήματα της Kitchen Lab στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο ΓΕΜΗ, τον Οκτώβριο του 2022 καταβλήθηκε το εταιρικό κεφάλαιο της Kitchen Lab ύψους 30.000 ευρώ. Επιπλέον, έχουν καταβληθεί μισθοί και αποζημιώσεις στο προσωπικό της εταιρείας. Επίσης, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στη Γλυφάδα.

Exit mobile version