Καιρός σήμερα: Διατηρείται η αστάθεια με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Καιρός σήμερα: Διατηρείται η αστάθεια με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και από το μεσημέρι στην Κρήτη και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέρη, με ενδεχόμενες τοπικές βροχές. Σε μερικά σημεία ενδέχεται να παρουσιαστούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ, οι καιρικές φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα σταματήσουν στις άλλες περιοχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις άλλες περιοχές θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί. Η θερμοκρασία δεν θα έχει σημαντική μεταβολή, φτάνοντας στα ηπειρωτικά 26-28 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα ενδέχεται να παρουσιαστούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις που προσωρινά θα αυξηθούν, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, και στη συνέχεια κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέρη. Το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει σημαντική μεταβολή και θα φτάσει τους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Αθήνας αναμένονται τοπικές νεφώσεις που προσωρινά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στους 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός με διακυμάνσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει περίπου τους 24 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version