Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κλήση για συμπληρωματική απολογία

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κλήση για συμπληρωματική απολογία

Ο πρώην τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος κλήθηκε από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί σχετικά με την εμπλοκή του σε υποθέσεις δημοσιοποίησης προσωπικού υλικού μέσω διαδικτύου, που περιλαμβάνει προσωπικές στιγμές με πρώην ερωτικούς συντρόφους. Η κλήση σε απολογία αφορά μία από τις δύο περιπτώσεις για τις οποίες είχε συλληφθεί προηγουμένως, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 2021, όταν του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Όσον αφορά την άλλη περίπτωση, έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία από την έρευνα σχετικά με τη διαρροή ενός ακόμη βίντεο που ανακαλύφθηκε σε πορνογραφική ιστοσελίδα και για το οποίο υποβλήθηκε νέα μήνυση, ο ανακριτής κάλεσε εκ νέου τον κατηγορούμενο να παράσχει εξηγήσεις. Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι το ανήρτησε ο ίδιος, δηλώνοντας άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαρροή.

Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος αυτός, ο οποίος περιλαμβάνει και 20 φωτογραφίες προσωπικού χαρακτήρα της θύματος, θα παραπεμφθεί στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφανθεί σχετικά με την παραπομπή του σε δίκη.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος, ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε καταδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ανάλογη περίπτωση διαρροής βίντεο revenge porn (στην πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης) και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προσβλήθηκε από έφεση εισαγγελέα, ο οποίος θεώρησε ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως και τελικά έγινε.

Exit mobile version