16χρονος μαθητής στο Μιλάνο μαχαίρωσε καθηγήτρια

16χρονος μαθητής στο Μιλάνο μαχαίρωσε καθηγήτρια

Ένα τρομακτικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας σε ένα λύκειο στο Μιλάνο, όταν ένας 16χρονος μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι σε μια 51χρονη καθηγήτρια, τραυματίζοντάς την στο χέρι.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη στις 8:25 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ιταλίας). Ο νεαρός μαθητής εισέβαλε στην αίθουσα όπου βρισκόταν η καθηγήτρια, κρατώντας ένα όπλο στα χέρια, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικο.

Στη συνέχεια, ο 16χρονος ανάγκασε τους υπόλοιπους μαθητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα και στη συνέχεια επιτέθηκε και μαχαίρωσε την 51χρονη καθηγήτρια στο χέρι.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σχολείο, ο 16χρονος παραδόθηκε, αφήνοντας το ψεύτικο όπλο σε ένα θρανίο. Επίσης, κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών.

Όπως μεταδίδει η La Repubblica, ο 16χρονος προέρχεται από καλή οικογένεια και είχε καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Ωστόσο, φέτος αντιμετώπιζε κίνδυνο να κοπεί στα μαθήματα των Ιταλικών και της ιστορίας, μαθήματα που διδάσκονταν από την καθηγήτρια που έπεσε θύμα της επίθεσης.

Η 51χρονη καθηγήτρια μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο “Σάο Πάολο” με τραύματα στο χέρι και στο κεφάλι. Η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή, αλλά δεν απειλείται η ζωή της.

Exit mobile version