Αυστρία: Ο πρώην καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς παραπέμπεται σε δίκη για διαφθορά

Αυστρία: Ο πρώην καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς παραπέμπεται σε δίκη για διαφθορά

Στην Αυστρία απαγγέλθηκε κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης εναντίον του πρώην καγκελαρίου της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς. Το γραφείο του Αυστριακού εισαγγελέα που είναι αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα και διαφθορά ανακοίνωσε την παραπομπή του σε δίκη, σε σχέση με τα σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν συγκλονίσει τη χώρα. Η δίκη του Κουρτς αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος πρόσφατα είχε αναδειχθεί ως νεότερος εκλεγμένος ηγέτης στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του καγκελαρίου τον Οκτώβριο του 2021 λόγω σκανδάλων. Έκτοτε, είχε εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλεται κατηγορία εναντίον του 36χρονου Κουρτς, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως τριών ετών. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Κουρτς κατηγορείται για ψευδείς καταθέσεις που έκανε το 2020 μπροστά στην κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνούσε τον διορισμό ενός στενού συνεργάτη του, του Τόμας Σμιτ, σε υψηλή θέση σε δημόσια εταιρεία.

Ο ίδιος ο Κουρτς αντέδρασε στην απαγγελία των κατηγοριών μέσω Twitter (Χ), δηλώνοντας: “Οι κατηγορίες είναι ψευδείς και ανυπομονούμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο δικαστήριο”.

Σε άλλο θέμα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει επίσης κατηγορηθεί για υπεξαίρεση δημόσιων πόρων με σκοπό τη χρηματοδότηση της πολιτικής του πορείας. Αυτό περιλαμβάνει την παραγγελία πλαστών δημοσκοπήσεων και υμνητικών άρθρων για το πρόσωπό του, τα οποία δημοσιεύονταν σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Η έρευνα σχετικά με αυτή την υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Exit mobile version