Επεισόδια στην Κύπρο: Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες των Ηνωμένων Εθνών στη «νεκρή ζώνη» στην Πύλα

Επεισόδια στην Κύπρο: Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες των Ηνωμένων Εθνών στη «νεκρή ζώνη» στην Πύλα

Επίθεση από τουρκοκύπριους πολίτες δέχθηκαν οι ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην περιοχή της “νεκρής ζώνης” κοντά στην Πύλα, σήμερα το πρωί. Η παρουσία τους στο σημείο είχε ως στόχο την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων οικοδομικών εργασιών στην περιοχή.

Η επίθεση συνέβη όταν άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) επιχείρησαν να σταματήσουν τις παράνομες εργασίες που διεξάγονταν εντός της “νεκρής ζώνης”. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, καταδίκασε τις επιθέσεις και τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιουσία του ΟΗΕ από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η Οργάνωση ανέφερε ότι οι απειλές κατά της ασφάλειας των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και οι καταστροφές που υπέστησαν τα οχήματα του ΟΗΕ από τους τουρκοκυπρίους αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο και αποτελούν σοβαρή παράβασή του.

Επίσης, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την αρμοδιότητα της αποστολής του ΟΗΕ εντός της “νεκρής ζώνης”, να αποφεύγει ενέργειες που ενδέχεται να επιδεινώσουν τις εντάσεις και να αποσύρει άμεσα το προσωπικό και τον εξοπλισμό της από την περιοχή.

Exit mobile version