Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η φωτιά – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι κάτοικοι

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η φωτιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι κάτοικοι

Συνεχίσθηκε όλη τη νύχτα η μάχη με τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη, με τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε τρόπο, κάθε μέσο, να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε ανεξέλεγκτες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των κατοίκων στο Λουτρό Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι ανοίγουν διαδρόμους με άροτρο, σαν αντιπυρική ζώνη, για να μην περάσει η φωτιά στο επόμενο χωριό.

Επί τόπου σπεύδουν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους από την Ήπειρο και άλλα τόσα, από τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στα μέτωπα της πυρκαγιάς, συνολικά δίνουν μάχη συνολικά 158 πυροσβέστες, από τους οποίους οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με εννέα πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Επίσης, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς βοηθούν εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι και η παρουσία αστυνομικής δύναμης αλλά και του στρατού.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας από αέρος επιχείρησαν 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε το e-evros, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας.

Ο Διοικητής, ο οποίος από νωρίς χθες το πρωί βρισκόταν στα μέτωπα της φωτιάς, ένιωσε έντονη αδιαθεσία που πιθανόν οφείλεται στις αναθυμιάσεις της φωτιάς.

Exit mobile version