Βρετανία: Νοσηλεύτρια νεογνών δολοφόνησε επτά μωρά

Βρετανία: Νοσηλεύτρια νεογνών δολοφόνησε επτά μωρά

Ένοχη κρίθηκε μια νοσηλεύτρια νεογνών στη Βρετανία για τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι.

Η Lucy Letby, 33 ετών, καταδικάστηκε -σύμφωνα με την απόφαση – για την «επίμονη, υπολογισμένη και εν ψυχρώ» δολοφονία βρεφών στη μονάδα όπου εργαζόταν, στο νοσοκομείο Countess of Chester, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Συγκεκριμένα, σκότωσε πέντε αγόρια και δύο κορίτσια μέσα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016, όπου εργαζόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «έβλαψε σκόπιμα τα νεογέννητα μωρά με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων εισάγοντας αέρα στην κυκλοφορία του αίματός τους και χορηγώντας αέρα ή γάλα στο στομάχι τους μέσω ρινογαστρικών σωλήνων». Κατηγορήθηκε επίσης ότι έβαζε ινσουλίνη στις ενδοφλέβιες τροφές.

Η Letby κατέθετε επί 14 ημέρες, αρνούμενη όλες τις κατηγορίες, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Έκανα πάντα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τα φροντίσω» και ότι «είμαι εκεί για να φροντίζω και όχι για να βλάπτω».

Πάντως, οι αστυνομικοί όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της μετά τη σύλληψή της, εντόπισαν ένα χειρόγραφο σημείωμα, στο οποίο έγραφε: «Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω». «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε. «Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό».

Exit mobile version