Νίγηρας: Ζήτησαν από τον Γάλλο πρέσβη να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών

Νίγηρας: Ζήτησαν από τον Γάλλο πρέσβη να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών

Οι αντάρτες στο Νίγηρα ζήτησαν από τον Γάλλο πρεσβευτή να αποχωρήσει από τη χώρα εντός των προσεχών 48 ωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Al Hadath.

Ο ίδιος ο πρεσβευτής, όπως αναφέρεται από την ίδια πηγή, αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των ανταρτών και δεν παραστάθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών που ελέγχεται από αυτούς.

Τον Ιούλιο, ομάδα ανταρτών στο Νίγηρα ανακοίνωσε την ανατροπή του προέδρου Mohamed Bazoum. Έπειτα από αυτό, συνέστησαν το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας (CNSP), με επικεφαλής τον στρατηγό Abdourahmane Tchiani, για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Εν τω μεταξύ, η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) ανέστειλε τη συμμετοχή του Νίγηρα σε αυτήν και επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στη χώρα. Οι ηγέτες της ECOWAS έκαναν εκκλήσεις για την απελευθέρωση του Bazoum από τους αντάρτες και προειδοποίησαν για στρατιωτική παρέμβαση αν δεν τον απελευθερώσουν.

Την 10η Αυγούστου, ο στρατηγός Tchiani υπέγραψε διάταγμα για τον σχηματισμό μιας νέας προσωρινής κυβέρνησης με 20 υπουργούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς.

Exit mobile version