MundoBasket 2023: Ο Καναδάς στα ημιτελικά – Νίκησε τη Σλοβενία με 100-89

MundoBasket 2023: Ο Καναδάς στα ημιτελικά - Νίκησε τη Σλοβενία με 100-89

Ο τέταρτος προημιτελικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ήταν αναμφίβολα ένας από τους πιο αναμενόμενους από τους λάτρεις του μπάσκετ. Στο γήπεδο Mall of Asia Arena στη Μανίλα, Καναδάς και Σλοβενία συναντήθηκαν την Τετάρτη (6/9), με τους Καναδούς να αναδεικνύονται νικητές με 100-89 και να προκρίνονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι ο αγώνας των ΗΠΑ με τη Γερμανία.

Οι παίκτες του Καναδά, με προπονητή Ζόρντι Φερνάντεθ, προσέφεραν έναν εντυπωσιακό αγώνα, επιδεικνύοντας ισορροπία, αίσθηση ομαδικότητας και ενέργεια. Στο τρίτο τέταρτο, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και δεν κοίταξαν πίσω. Παρά την αποβολή του Ντίλον Μπρουκς με αντιαθλητικό φάουλ στο πρώτο τέταρτο και με τεχνική ποινή στο τέταρτο, οι Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Αρ Τζέι Μπάρετ και Νάικιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ ανέλαβαν την ευθύνη και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη, απέναντι στην αντίπαλη Team USA.

Από την άλλη πλευρά, οι Σλοβένοι είχαν εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος του αγώνα, με το σκορ να είναι ισόπαλο (50-50) στο ημίχρονο. Ωστόσο, φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τον ρυθμό αυτό για ολόκληρο τον αγώνα. Ο Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε 26 πόντους, αλλά η εικόνα του ήταν απογοητευτική, καθώς άνοιξε διάλογο με την εξέδρα των επισήμων, τον προπονητή του, τους διαιτητές, και ακόμη και με φιλάθλους. Κι αυτός αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά από τις δύο ομάδες, με τη Σλοβενία να εξαρτάται από τον ηγέτη της, Λούκα Ντόντσιτς, και τον Καναδά στον δικό του. Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στα μεσαία σουτ, και το σκορ έμοιαζε να πηγαίνει ψηλά, χωρίς μεγάλη διαφορά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, είδαμε αντιαθλητικά χτυπήματα, τεχνικές ποινές και, φυσικά, πολλή δράση, με το ημίχρονο να δείχνει 50-50.

Οι Καναδοί πήγαν σε προβάδισμα 7 πόντων στην αρχή του δευτέρου μέρους, με τον Μπρουκς να είναι εξαιρετικός στο σκοράρισμα, προτού φτάσουν στο 77-61, πράγμα που εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τον Ντόντσιτς. Στο 33′, ο Ντίλον Μπρουκς αποβλήθηκε με τεχνική ποινή, ενώ λίγο αργότερα ο Ντόντσιτς αποβλήθηκε και αυτός με δεύτερη τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να κλείσει το ματς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Οι Σλοβένοι προσπάθησαν να αντισταθούν, αλλά ένα καλάθι του SGA στο 37′ έφερε το σκορ στο 96-85, και το ματς δεν μπορούσε πλέον να ανατραπεί. Στο τέλος της ημέρας, η καλύτερη ομάδα προκρίθηκε, και αυτή ήταν ο Καναδάς, παρά τα παράπονα της Σλοβενίας από τη διαιτησία.

Exit mobile version