Μακελειό στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πυροβολισμούς ενόπλου σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο Μέιν

Μακελειό στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πυροβολισμούς ενόπλου σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο Μέιν

Μακελειό στην πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν, καθώς τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 έως 60 τραυματίστηκαν, σε μια σειρά επιθέσεων που διαπράχθηκαν από έναν λευκό άνδρα, οπλισμένο με ημιαυτόματο τουφέκι. Οι πληροφορίες προέρχονται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, το οποίο επικαλείται πηγές του στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Η αστυνομία της πολιτείας Μέιν έχει εκδώσει προειδοποίηση, αναφέροντας ότι ο ύποπτος πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμη στο Λούιστον και συνιστά στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να παραμείνουν σε ασφάλεια, κλειδώνοντας τις πόρτες τους και αναζητώντας καταφύγιο, ενώ ανακοίνωσε αυτές τις εξελίξεις μέσω του γραφείου του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν, χρησιμοποιώντας τα social media για να μοιραστεί φωτογραφίες του ύποπτου κρατώντας ένα όπλο, πιθανόν ημιαυτόματο τουφέκι.

Το γραφείο του σερίφη τόνισε: “Ενθαρρύνουμε όλες τις επιχειρήσεις να κλειδώσουν τις πόρτες τους και, εφόσον είναι δυνατόν, να παραμείνουν κλειστές καθώς διενεργούμε την έρευνά μας. Ο ύποπτος παραμένει ασύλληπτος.”

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun Journal, που επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, έχουν αναφερθεί τουλάχιστον τρεις επιθέσεις σε διάφορες επιχειρήσεις της πόλης Λιούιστον. Οι επιθέσεις συνέβησαν στο κέντρο διανομής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart, στην αίθουσα ψυχαγωγίας Sparetime Recreation, όπου διοργανώνονται αγώνες μπιλιάρδου και πάρτι, καθώς και στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grill. Πολλοί τραυματίες έχουν αναφερθεί, ενώ υπάρχει φόβος για περισσότερα θύματα.

Exit mobile version