Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για φορολογικές απάτες – Συνελήφθησαν 11 άτομα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για φορολογικές απάτες - Συνελήφθησαν 11 άτομα

Μια εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, εμπλεκόμενης σε απάτες σχετικά με τον ΦΠΑ και λήψη επιστρεπτέων προκαταβολών. Η οργάνωση χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα και συστήθηκε μέσω εικονικών εταιρειών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στις 11 Δεκεμβρίου 2023, συνελήφθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων τα 10 ήταν μέλη της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των τριών αρχηγικών στελεχών.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η οργάνωση είχε ξεκάθαρη δομή και λειτουργούσε με σκοπό την απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Τα μέλη της επεδίωκαν τη μη απόδοση ΦΠΑ ή την παράνομη επιστροφή του, καθώς και την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους μέσω εικονικών εταιρειών.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε κατά των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και παραβιάσεις των νόμων περί όπλων, επιβλαβών φαρμάκων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Πέραν των 11 συλληφθέντων, άλλα 23 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Exit mobile version