Οπαδική βία: Οικονόμου – Βρούτσης έδωσαν στον Άρειο Πάγο λίστα με 200 ονόματα χούλιγκαν

Οπαδική βία: Οικονόμου - Βρούτσης έδωσαν στον Άρειο Πάγο λίστα με 200 ονόματα χούλιγκαν

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Γιάννης Οικονόμου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, επισκέφθηκαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εκεί, παρέδωσαν στην εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη έναν φάκελο που περιείχε λίστα με 200 ονόματα υπόπτων χούλιγκαν. Τα στοιχεία αυτά αφορούν σε πλήθος περιστατικών βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και άλλα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από τα περιστατικά οπαδικής βίας, στον φάκελο περιλαμβάνονται και στοιχεία που αναφέρονται σε ευρύτερες εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων, όπως εκβιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών και προστασία.

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά, σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της Κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο» και πρόσθεσε: «Νομίζω πως τα στοιχεία που δώσαμε στην κ. Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους, ενδεχομένως, τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Ο κ. Βρούτσης, από την πλευρά του ανέφερε: «Yπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου». Ακόμα, ανέφερε πως στον φάκελο που δόθηκε στην Εισαγγελία, περιλαμβάνονται και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων, οι οποίες έχουν καταγραφεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Exit mobile version