Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο – Δεκάδες τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο - Δεκάδες τραυματίες

Η Ρωσία πραγματοποίησε νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο της Ουκρανίας τα ξημερώματα της Τετάρτης (13.12.2023), σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο. Η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό σε 34 ανθρώπων, από τους οποίους 15 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, ενώ οι υπόλοιποι 19 έλαβαν ιατρικές φροντίδες επιτόπου.

Η επίθεση ξεκίνησε με μια σειρά εκρήξεων και συνοδεύτηκε από την ενεργοποίηση των σειρήνων της αεράμυνας, όπως μεταδόθηκε από ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων ειδήσεων που βρίσκονται στην Ουκρανία. Ο Βιτάλι Κλίτσκο μετέφερε τις πληροφορίες μέσω κοινωνικών δικτύων, επικαλούμενος τα σωστικά συνεργεία.

Η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανακοίνωσε πως μετά την καταστροφή των «εναέριων εχθρικών στόχων» προκλήθηκαν πυρκαγιές και έπεσαν συντρίμμια στις συνοικίες Ντεσνιάνσκι και Ντνιπρόβσκι. Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα είχε ανακοινωθεί η καταστροφή οκτώ ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων που στόχευαν το Κίεβο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Exit mobile version