Μεγαλοψυχία από γονείς 33χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη – Δώρο ζωής σε 6 άτομα από την απόφαση της δωρεάς των οργάνων του

Μεγαλοψυχία από γονείς 33χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη - Δώρο ζωής σε 6 άτομα από την απόφαση της δωρεάς των οργάνων του

Ένας 33χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μετά τον εγκεφαλικό του θάνατο, έδωσε την ευκαιρία για νέα ζωή σε έξι συνανθρώπους μας. Η οικογένειά του, σε μια πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Οι ιατρικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ανέλαβαν τη λήψη της καρδιάς, των νεφρών και του ήπατος. Οι κερατοειδείς του δότη έλαβε η Β΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Οι μεταμοσχεύσεις αυτών των οργάνων θα δώσουν την ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους ή ακόμη και να σωθούν.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε τις ευχαριστίες της τόσο στην οικογένεια του δωρητή για τη γενναιοδωρία τους, όσο και στις ιατρικές ομάδες που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταμόσχευσης.

Exit mobile version