Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 15/12/2023

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 15/12/2023

Σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, αναμένεται σταδιακή αλλαγή στον καιρό, αρχικά στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σταδιακά στα περισσότερα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Προβλέπονται τοπικά έντονα φαινόμενα, ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά μέρη, ενώ από το αργό απόγευμα αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και στη Δυτική Μακεδονία, αναμένονται χιονοπτώσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στη Θράκη και στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Επιπλέον, οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια και ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 14-15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18-20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24-25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 6-7 μποφόρ και τοπικά το βράδυ στα 8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν προοδευτικά και το απόγευμα θα βρέξει. Το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με την πιθανότητα τοπικά έντονων φαινομένων, κυρίως στα δυτικά. Θα υπάρχει αυξημένη παρουσία Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το βράδυ σε βόρειους με ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ από τις βραδινές ώρες θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, με την ελάχιστη να σημειώνεται το βράδυ.

Exit mobile version