Στέφανος Κασσελάκης: Πρόταση για σταθερό φορολογικό σύστημα για μια 10ετία

Στέφανος Κασσελάκης: Πρόταση για σταθερό φορολογικό σύστημα για μια 10ετία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος σε εκδήλωση του «Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών». Τόνισε ότι σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική προς τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι διαφορετική. Επισήμανε τη σημασία της Υγείας, της Παιδείας και της Δικαιοσύνης ως προϋποθέσεις για την υγιή επιχειρηματικότητα.

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του ανέφερε:

«η ιδέα της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, είναι κουζουλή, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι αποτυχία και δυσχεραίνει και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής……..Το φορολογικό σύστημα πρέπει να αναθεωρηθεί, η φορολόγηση πρέπει να είναι απλή. Ο φορολογικός κώδικας που αλλάζει κάθε τρεις μήνες ευνοεί μόνο τους πολιτικούς για να τους χρωστούν χάρες οι επιχειρηματίες. Ελάχιστοι στην ελληνική πολιτική θέλουν ένα απλό και σταθερό φορολογικό. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί και ο αυτοτελής φόρος στα μερίσματα. Αλλά σε κάθε περίπτωση να ξέρουμε ποιοι είναι οι κανόνες για δέκα χρόνια».

Επιπλέον για τηντεκμαρτή φορολόγηση τόνισε ότι: «δεν είναι μοντέρνο μέτρο είναι τελείως παράλογο και τιμωρητικό» και «Οφείλεται στο ότι έχουν αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσουν σύγχρονα μέσα για την φορολόγηση. Η νοοτροπία ότι υπάρχει επικοινωνιακή κάλυψη και προστασία για ότι κάνει η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Το είδαμε και στις Ανεξάρτητες Αρχές. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία ΑΔΑΕ προς όφελος του πολίτη».

Για την φορολόγηση δήλωσε ότι προτείνει την καθιέρωση προοδευτικής κλίμακας και στις επιχειρήσεις και στα ατομικά εισοδήματα. Μέχρι 220.000 ευρώ ο συντελεστής να πέσει στο 17% και να αυξηθεί στο 24% για άνω των 220.000 ευρώ. Αυτό θα έχει θετικό αποτύπωμα και στα έσοδα. Προοδευτική κλίμακα και στις επιχειρήσεις και στα ατομικά εισοδήματα».

Exit mobile version