Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 16/12/2023: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 16/12/2023: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Η επιδείνωση του καιρού που προβλέπεται για σήμερα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, αναμένεται να φέρει ισχυρή κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας, με έντονες βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 8-12 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές, τα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά θα βελτιωθούν από το πρωί, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με χιονόπτωση και σε πεδινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι με ένταση έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με ένταση έως 6 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική με βροχές και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία στην περιοχή θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς.

Exit mobile version