Απίστευτη καταγγελία: Επιβάτες λεωφορείου περίμεναν έξω στο χιόνι – Δεν τους άνοιγαν τα γραφεία των διοδίων

Απίστευτη καταγγελία: Επιβάτες λεωφορείου περίμεναν έξω στο χιόνι - Δεν τους άνοιγαν τα γραφεία των διοδίων

Επιβάτες ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα, βίωσαν μια δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση όταν αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από το όχημα λόγω εκδήλωσης φωτιάς στην τουρμπίνα του. Το περιστατικό συνέβη στις 18.30 κοντά στα διόδια των Μαλακασίων, στην Καλαμπάκα, κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας.

Ο οδηγός του λεωφορείου ακινητοποίησε το όχημα επί της Εγνατίας Οδού και με τη βοήθεια πυροσβεστήρα κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά. Παρ’ όλα αυτά, οι 40 επιβάτες βρέθηκαν έξω, εκτεθειμένοι στην έντονη χιονοθύελλα, περιμένοντας για πάνω από μία ώρα χωρίς καταφύγιο.

Σύμφωνα με καταγγελίες των επιβατών, που μεταδόθηκαν από τον ιστότοπο thesstoday, όταν ζήτησαν να βρουν καταφύγιο στα γραφεία των διοδίων, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν την είσοδο, επικαλούμενοι την πολιτική της εταιρείας που διαχειρίζεται τα διόδια.

Επιβάτιδα του λεωφορείου δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης:

«Είμαστε 40 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις είναι ηλικιωμένοι. Ζητήσαμε όπως και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο ένα καταφύγιο μέχρι να έρθει το επόμενο λεωφορείο να μας μαζέψει. Αρνήθηκαν. Αμέσως το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, είναι η απανθρωπιά. Πώς αφήνεις κάποιον εκτεθειμένο μέσα στη χιονοθύελλα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς προστασία, χωρίς ζέστη. Νιώσαμε μόνοι, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι μας κοιτούσαν μέσα από τα παράθυρα. Αν ήταν μαζί μας μικρά παιδιά και συνέβαινε κάτι, τότε τι θα γινόταν;» και συνέχισε: «Ο οδηγός του λεωφορείου απολογήθηκε για τις συνθήκες που περιμέναμε. Προσπάθησε μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να τους πείσουν, αλλά δεν εισακούστηκαν. Τυλιχτήκαμε με τα κασκόλ μας, με ό,τι είχε ο καθένας, όμως η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν μας άφηναν να βρούμε ένα καταφύγιο».

Exit mobile version