Σέρρες: Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες – Απέσπασαν 40.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ από ηλικιωμένες

Σέρρες: Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες - Απέσπασαν 40.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ από ηλικιωμένες

Στις Σέρρες συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, με την κατηγορία ότι διέπραξαν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με λεία 40.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ. Οι δράστες, μαζί με άλλους συνεργούς, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα για την τέλεση τηλεφωνικών απατών.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένες γυναίκες, προσποιούμενοι τον γιατρό ή αστυνομικό, υποστηρίζοντας ότι ένα συγγενικό τους πρόσωπο είχε τραυματιστεί ή προκάλεσε τροχαίο με θύμα ανήλικο. Ζητούσαν χρήματα για να αποφευχθούν ποινικές συνέπειες ή για χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα θύματα των απατεώνων ήταν κυρίως στις περιοχές των Σερρών, Ξάνθης και Ροδόπης. Τελευταία, προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη στις Σέρρες ζητώντας 60.000 ευρώ, χωρίς όμως επιτυχία.

Οι δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία να επιβαίνουν σε όχημα του άνδρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν 8.250 ευρώ, ένα σπρέι πιπεριού και δύο κινητά τηλέφωνα. Ποσό των 7.500 ευρώ επιστράφηκε σε μία από τις παθούσες, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Exit mobile version