Στέφανος Κασσελάκης: «Όλος ο κόσμος της Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου είναι ευπρόσδεκτος στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Στέφανος Κασσελάκης: «Όλος ο κόσμος της Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου είναι ευπρόσδεκτος στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ότι «όλος ο κόσμος της Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου είναι ευπρόσδεκτος και έχει το σπίτι του στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Ο κ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη να αναδειχθούν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο, επισημαίνοντας την προετοιμασία που απαιτείται για την επανακυβέρνηση του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε:

«τα μέλη του κόμματος έχουν αυξηθεί ραγδαία και αυτή τη στιγμή έχουμε πλημμυρίσει με νέα μέλη στις τοπικές οργανώσεις». «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να συνεισφέρουν ως συντονιστές, αναπληρωτές συντονιστές και το κόμμα μας έχει μεγαλώσει. Και έχει μεγαλώσει ειδικά τον τελευταίο μήνα, άρα αισθάνομαι πάρα πολύ αισιόδοξος για το πού θα πάμε από ‘δω και πέρα και γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές»,

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μπροστά, υπάρχουν χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, στις ΝΕ, ο κόσμος επιτέλους μιλάει για πολιτική και αισθάνεται ότι δεν υπάρχει λογοκρισία και πραγματικά το κλίμα είναι εξαιρετικό». Δήλωσε ότι είναι πολύ υπερήφανος «για τη δουλειά που κάνουμε ακτιβιστικά έξω στην κοινωνία, το βλέπω κι από τους βουλευτές μας και τα στελέχη μας που πλέον όχι μόνο συμμετέχουν αλλά κι εκείνοι βλέπουν αυτό που κάνουμε και είναι πολύ αισιόδοξοι»…..«γίνονται τομές που θα αποδώσουν, όπως η ψηφιοποίηση της παραγωγής πολιτικής μαζί με τα τμήματα και τα think tank που φτιάχνονται, «ώστε να αισθάνεται το κάθε μέλος ότι μπορεί να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής». Τόνισε ότι οι εκλογές από τη βάση για τα προκριματικά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές είναι ένα σημαντικότατο βήμα, είναι άμεση δημοκρατία, και πως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα έχει το κόμμα στις επόμενες βουλευτικές πέντε από τα δεκαπέντε άτομα του ψηφοδελτίου «θα είναι από τη νεολαία μας και θα τα επιλέξει η νεολαία η ίδια».

Υποστήριξε ότι «έχουμε αυτή τη στιγμή την πίστη του κόσμου από τις λαϊκές συνοικίες, από πολύ κόσμο που είναι αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, που ξυπνάνε μια μέρα και βλέπουν την κυβέρνηση να τους έχει πει ψέματα προεκλογικά και τώρα να πέφτει ένα οριζόντιο μέτρο φορολογικό που αλλάζει τη ζωή τους και που τους βάζει να είναι ενάντια στους εργαζόμενους τους». Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ ενός απλού προοδευτικού φορολογικού κώδικα με δύο συντελεστές, 17% και 24% για τις επιχειρήσεις ανάλογα με την κερδοφορία τους. Όπως είπε, όσες έχουν κάτω από 200.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα να πληρώνουν 17% και 24% όσες έχουν παραπάνω. «Αυτό αφήνει και 100 εκατ. ευρώ παραπάνω στα ταμεία του κράτους και είναι δίκαιο», είπε. Για το ατομικό εισόδημα είπε ότι πρέπει να υπάρχει μία κλίμακα προοδευτική, να είναι σταθερό για 10 χρόνια και απλό.

Exit mobile version