Κίνα: Ισχυρός σεισμός στην επαρχία Γκανσού – Τουλάχιστον 111 οι νεκροί

Κίνα: Ισχυρός σεισμός στην επαρχία Γκανσού - Τουλάχιστον 111 οι νεκροί

Πάνω από 111 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό που χτύπησε την επαρχία Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα λίγο πριν τα μεσάνυχτα (23:59 τοπική ώρα – 17:59 ώρα Ελλάδος), όπως αναφέρουν τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Οι πηγές αναφέρουν επίσης ότι πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού. Η κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, επικαλούμενη τη διεύθυνση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της επαρχίας, αναφέρει επιπρόσθετα ότι 11 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στην πόλη Χαϊντόνγκ της γειτονικής επαρχίας Τσινγκάι.

Ο σεισμός, με ισχύ 5,9 βαθμών σύμφωνα με το USGS, προκάλεσε σοβαρές ζημιές, ακόμα και καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ οι κάτοικοι καταφεύγουν έντρομοι στους δρόμους, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να εκδίδει εντολές για τη διάσωση όσο περισσότερων ζωών είναι δυνατόν. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα των επαρχιών Γκανσού και Τσινγκάι.

Exit mobile version