Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα η ρύθμιση για το μεταναστευτικό – Τα σενάρια για Σαμαρά και οι γκρίνιες βουλευτών της ΝΔ

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα η ρύθμιση για το μεταναστευτικό - Τα σενάρια για Σαμαρά και οι γκρίνιες βουλευτών της ΝΔ

Δυσαρέσκεια έχει προκληθεί στην κυβέρνηση από την στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την τροπολογία για την παροχή “πράσινης κάρτας” σε μετανάστες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά καταψήφισης της ρύθμισης, παρόλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε την ύπαρξη κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε συναντήσεις με βουλευτές, φέρεται να έχει αποφασίσει να υπερασπιστεί τις απόψεις του και να καταψηφίσει τη ρύθμιση. Ένα άλλο ενδεχόμενο που συζητείται είναι ο Αντώνης Σαμαράς να μην παραστεί στην ονομαστική ψηφοφορία, αλλά αυτό θεωρείται ασυνήθιστο για έναν παλαιό κοινοβουλευτικό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ενόχληση για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς έχει ήδη δημιουργήσει συνθήκες δημόσιας αντιπαράθεσης. Κατά τη συνάντηση στο Μαξίμου, αποφασίστηκε ο Μαρινάκης να ξεκαθαρίσει τα περί κομματικής πειθαρχίας. Ο Μαρινάκης, απαντώντας στις διευκρινίσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών, τόνισε ότι δεν έχουν γίνει ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις μεταναστών και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή την πορεία.

Αν και η ρύθμιση για την παροχή “πράσινης κάρτας” σε μετανάστες αναμένεται τελικά να λάβει την υποστήριξη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δεν λείπουν οι εσωκομματικές εκφράσεις δυσαρέσκειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Κώστας Καραγκούνης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης εξέφρασαν δημόσια τους προβληματισμούς τους για την ουσία της ρύθμισης. Αν και συνδέονται με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διαβεβαιώνουν ότι καθοδηγούνται από αυτόν.

Επιπλέον, ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε ανησυχίες για τη νομοθετική διαδικασία, ενώ άλλοι βουλευτές παραδέχονται ότι θα μπορούσαν με επιπλέον συζήτηση και διαβούλευση να είχαν αποφευχθεί οι εσωκομματικές τριβές. Παρά τις ενστάσεις, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις και έχει απαντηθεί σε κάθε κριτική που ασκήθηκε στη ρύθμιση.

Exit mobile version