Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 20/12/2023

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 20/12/2023

Από το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Δεκεμβρίου 2023, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο μετά το απόγευμα. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -1 έως 13, στη Θεσσαλία από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 15, στη Στερεά από -1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17, στις Κυκλάδες από 5 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι αρχικά βόρειοι με ένταση έως 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ από το απόγευμα αναμένονται βροχοπτώσεις και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κυρίως το πρωί και προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται νεφώσεις το πρωί και από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι επίσης τοπικά περιορισμένη το πρωί και προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version