Κ. Μητσοτάκης: Στο Παρίσι στη Σύνοδο ηγετών για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Κ. Μητσοτάκης: Στο Παρίσι στη Σύνοδο ηγετών για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στο Παρίσι το απόγευμα, όπου θα συμμετάσχει σε μια διάσκεψη που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για τη στήριξη της Ουκρανίας. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν επίσης 17 αρχηγοί κρατών, καθώς και τέσσερις υπουργικές αντιπροσωπείες.

Διπλωματικές πηγές από τη Γαλλία υπογραμμίζουν τη σημασία της συνάντησης, λόγω της επιδείνωσης της ρωσικής επιθετικότητας τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι η επανεξέταση των μέσων στήριξης προς την Ουκρανία και η αποστολή μηνύματος αποφασιστικότητας προς τη Μόσχα. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν τον ρόλο της Ρωσίας ως παράγοντα παγκόσμιας αποσταθεροποίησης και την ανάγκη ενημέρωσης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Παράλληλα, διαβεβαιώνουν ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς μπορεί να ενισχυθεί η στήριξη προς την Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Η συνάντηση έχει ως βασικό στόχο την επιβεβαίωση της κοινής στρατηγικής όλων των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Μακρόν είχε την ευκαιρία να συζητήσει τους στόχους της συνάντησης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, με τους οποίους είχε τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη Παρασκευή, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Exit mobile version