Ανδρουλάκης από την περιοδεία του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας: “Είμαστε εδώ για να δείξουμε τον δρόμο των υπαρκτών λύσεων” 

Ανδρουλάκης από την περιοδεία του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας: "Είμαστε εδώ για να δείξουμε τον δρόμο των υπαρκτών λύσεων" 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εστίασε στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής κατά την ομιλία του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία, αναφέροντας χαρακτηριστικά έναν «ΟΠΕΚΕΠΕ της διαφθοράς», ο οποίος, όπως είπε, άλλαξε πέντε προέδρους υπό τη Νέα Δημοκρατία. Επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις επιδοτήσεις, τονίζοντας ότι προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στην Ευρώπη, ενώ στην πραγματικότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ τέθηκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία λόγω της αδυναμίας του να διανείμει σωστά τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την εισαγωγή ενός νέου ΕΚΑΣ, το οποίο θα αφορά 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Σχετικά με τη στεγαστική κρίση, υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας και την επαναφορά κλειστών κατοικιών στην αγορά μέσω κινήτρων για τους ιδιοκτήτες, όπως η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, ώστε τα ακίνητα αυτά να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικών κατοικιών με χαμηλά ενοίκια.

Σχολιάζοντας την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής, ανέφερε ότι «Η Τράπεζα της Ελλάδας προσδιορίζει τέσσερις τομείς με ολιγοπώλια. Ολιγοπώλιο στην ιδιωτική υγεία όπου δύο οικονομικά συμφέροντα κατέχουν το 76% των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Ολιγοπώλιο στην εμπορία τροφίμων, την ενέργεια και τις τράπεζες».

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα, τονίζοντας ότι «Το 60% της αποχής των ευρωεκλογών ήταν μήνυμα απελπισίας. Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε με τυχοδιωκτικό τρόπο την απελπισία του λαού, αλλά για να δείξουμε τον δρόμο των υπαρκτών λύσεων και της υπευθυνότητας. Να κάνουμε την πατρίδα μας ανθεκτική, ισχυρή και τον λαό μας περήφανο».

Exit mobile version