Κύπρος: ελεύθερη η 19χρονη που κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό

Κύπρος: ελεύθερη η 19χρονη που κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό

Στη σημερινή διαδικασία, η 19χρονη παρουσιάστηκε με τρεις δικηγόρους υπεράσπισης και η υπόθεση για τη ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού ορίστηκε για τις 2 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκε από μία Κύπρια δικηγόρο, έναν Βρετανό και έναν εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Όπως αποφασίστηκε, η 19χρονη αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση και υπό όρους, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό τρεις φορές την εβδομάδα. Στο Δικαστήριο, η δικηγόρος της ανέφερε ότι θα σταλεί επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ζητώντας την αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον της. Η υπεράσπιση αναμένεται να ισχυριστεί πως η 19χρονη πιέστηκε να αποσύρει τις καταγγελίες.

Η καταγγελία για ομαδικό βιασμό

Η 19χρονη Βρετανίδα υποστήριζε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς. Το πρωί της 28ης Ιουλίου, η νεαρή Βρετανίδα παραδέχθηκε ότι έδωσε ψευδή καταγγελία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κοπέλα κατήγγειλε γύρω στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (17/7) ότι γύρω στις 12:30 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, 12 νεαροί από το Ισραήλ την βίασαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Αγία Νάπα. Η Αστυνομία, αξιολογώντας τα στοιχεία, συνέλαβε τους 12 νεαρούς, και το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε οκταήμερη κράτηση στους υπόπτους.

Η ανατροπή

Το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου, η καταγγελία της νεαρής γύρισε εναντίον της, αφού σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Βρετανίδα παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη θέλησή της με κάποιους από τους Ισραηλινούς, αλλά ενοχλήθηκε επειδή κάποιοι άλλοι βιντεοσκοπούσαν την πράξη. Αυτή η εξέλιξη έφερε την κοπέλα σε δυσμενή θέση, καθώς πλέον είναι αντιμέτωπη με τον νόμο και ενδέχεται να αντιμετωπίσει και μηνύσεις από πλευράς των Ισραηλινών.

Ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπεί μερικούς από τους κατηγορούμενους εφήβους δήλωσε ότι οι πελάτες του θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Βρετανίδα που έκανε την ψευδή καταγγελία.

Exit mobile version