Πως να περάσει ο πονοκέφαλος γρήγορα

Πως να περάσει ο πονοκέφαλος γρήγορα

Οι συχνοί πονοκέφαλοι επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ξεπεράσει τον πονοκέφαλο και να επανέλθει γρηγορότερα στη φυσιολογική του κατάσταση. Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να τους ξεπεράσουμε γρήγορα.

  1. Ένα διάλειμμα λίγων λεπτών θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθιύμε. Καθόμαστε άνετα σε ένα ήσυχο μέρος και παίρνουμε βαθιές αναπνοές. Η χαλάρωση θα βοηθήσει στο να μας περάσει ο πονοκέφαλος.
  2. Συχνά οι πονοκέφαλοι προκαλούνται από την αφυδάτωση. Πίνοντας έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Φροντίζουμε επίσης να διατηρούμε τη διατροφή μας όσο γίνεται ισορροπημένη, ώστε να παίρνουμε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για την σωστή λειτουργία του.
  3. Η έλλειψη ύπνου ή η κακή ποιότητα του συχνά αποτελούν αιτίες πονοκέφαλου. Φροντίζουμε να κοιμόμαστε επτά με εννέα ώρες την νύχτα.
  4. Το άγχος και το στρες είναι σημαντικές πηγές πονοκεφάλου. Κάνοντας γιόγκα ή τζόκινγκ, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή μαγειρεύοντας ελαττώνουμε το άγχος και τους πονοκεφάλους.
  5. Η περίοδος, η ωορρηξία και το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Φροντίζουμε να παρακολουθούμε τον κύκλο μας και να προσπαθούμε εκείνες τις μέρες να αποφεύγουμε άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες πονοκεφάλου όπως παράληψη γεύματος, έλλειψη ύπνου κτλ.
  6. Έρευνες έχουν δείξει πως για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του πονοκέφαλου, τα αναλγητικά πρέπει να λαμβάνονται με τα πρώτα συμπτώματα.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πονοκεφάλων τότε απευθυνόμαστε στον γιατρό μας για να μας συμβουλέψει για το πρόβλημα.

Exit mobile version