Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το μεσημέρι με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το μεσημέρι με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Το ανοιξιάτικο κλίμα θα αλλάξει από το μεσημέρι καθώς θα εμφανιστεί κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες περιλαμβάνουν βροχές, τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός, ωστόσο από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μια ψυχρή μάζα αέρα από τη βόρεια Ευρώπη θα εισέλθει στη Μεσόγειο και από το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Στερεά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι προβλέψεις για τον καιρό στην Ελλάδα δείχνουν ότι ο καιρός θα επηρεαστεί από ένα χαμηλό που θα φτάσει από τη βόρεια Ευρώπη και θα προκαλέσει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι βροχές αναμένεται να είναι έντονες, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, μπορεί να σημειωθούν και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι και να επηρεάσει κυρίως τις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας, όπως την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σιγά σιγά σε ολόκληρη τη χώρα την επόμενη ημέρα, με προβλεπόμενους άνεμους που θα πνέουν από τη βορειοδυτική περιοχή. Από την Τρίτη, τα χιόνια αναμένεται να επηρεάσουν ακόμα και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από υψόμετρο 500-600 μέτρων και πάνω. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Τετάρτη, καθώς θα προχωράει ανατολικότερα και η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και 10 βαθμούς το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένονται έντονες βροχές και χιόνια, ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο, και πιθανότητα παγετού σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Exit mobile version