Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Αττική

Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στην Αττική

Αναμένεται σήμερα κακοκαιρία εξπρές να πλήξει σχεδόν όλη την Ελλάδα, φέρνοντας μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και ισχυρούς ανέμους. Επίσης, αναμένονται χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, καθώς και τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 8-9 μποφόρ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι βροχές θα πλήξουν τη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ αναμένονται χιόνια ακόμα και σε υψηλότερα σημεία της Αττικής, όπως Πάρνηθα και Πεντέλη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Η ΕΜΥ προβλέπει ότι σήμερα θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες, με χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας. Οι ανέμοι στα δυτικά θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, με μείωση της θερμοκρασίας. Αναμένεται βελτίωση του καιρού από το απόγευμα στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για τις περιοχές των Νήσων Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και διασπορικές καταιγίδες. Στα ηπειρωτικά ορεινά θα υπάρξουν χιονοπτώσεις, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιαστεί βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 έως 7 μποφόρ, με το μεσημέρι στο Ιόνιο να φθάνουν τα 8 έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχει λίγες νεφώσεις σε διάσπαρτα σημεία, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς θα υπάρξουν χιονοπτώσεις, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα επίπεδα των 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ στα βόρεια από το βράδυ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, με τα βόρεια να είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερα.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά θα επιδεινωθεί σταδιακά καθώς θα αρχίσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φυσούν δυτικοί 6 έως 7 μποφόρ, ανεβαίνοντας σταδιακά σε 7 έως 8 μποφόρ και από το βράδυ θα είναι βορειοδυτικοί τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, ο καιρός θα είναι ελαφρώς συννεφιασμένος κατά τόπους, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φυσούν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 έως 6 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 έως 8 μποφόρ, με τοπικές ισχυρές βορειοδυτικές πνοές έως και 9 μποφόρ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Περιμένουμε λίγα νέφη που θα αυξηθούν βαθμιαία και θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ θα υπάρξουν χιονοπτώσεις σε υψηλότερα σημεία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με μέτρια έως ισχυρή ένταση 5 με 7 μποφόρ, εκτός από το βράδυ που μπορεί να φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Αναμένουμε λίγα νέφη που θα αυξηθούν βαθμιαία και θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ από αργά το απόγευμα θα υπάρξουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε υψηλότερα σημεία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με μέτρια έως ισχυρή ένταση 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αναμένονται λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες που θα αυξηθούν με τάση την πλήρη διάχυσή τους το απόγευμα, ενώ γενικά αναμένεται καθαρός ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 6 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version