Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής και επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής και επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή και επέκταση του φράχτη στον ποταμό Έβρο και τα σχετικά έργα στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Το έργο θα εκτείνεται από την περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την Κορνοφωλιά Σουφλίου στην περιοχή του Έβρου. Η εκτεταμένη κατασκευή των εμποδίων θα φτάνει σε μήκος τα 35 χιλιόμετρα. Μεταξύ των έργων που θα εκτελεστούν είναι η κατασκευή ενός υψηλού, ανθεκτικού μεταλλικού κιγκλιδώματος ύψους πέντε μέτρων, το οποίο θα εξοπλιστεί με αντι-αναρριχητική λαμαρίνα και κονσερτίνα.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει στην αποτροπή της παράνομης εισόδου στη χώρα, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Frontex. Στο περασμένο έτος, χάρη σε αυτήν την προσπάθεια, αποτράπηκαν 260.000 παράνομες εισόδους στην ελληνική επικράτεια.

Σε περιοχές όπου δεν είναι εφικτή η κατασκευή μόνιμων εμποδίων, προβλέπεται η χρήση φορητών εμποδίων, τα οποία θα είναι βασισμένα σε αντίβαρα και δεν θα έχουν βαθιά θεμελίωση.

Πέραν της επέκτασης του φράχτη, θα κατασκευαστούν επτά υψηλά παρατηρητήρια, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με αντιβαλλιστική προστασία. Επιπλέον, τέσσερα φυλάκια και τέσσερα παρατηρητήρια θα αναβαθμιστούν και συντηρηθούν, ενώ θα υπάρξει κατασκευή κτιρίου για τη φύλαξη του εξοπλισμού προστασίας συνόρων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στα τεχνητά εμπόδια, ενίσχυση και διαπλάτυνση των αναχωμάτων κατά μήκος του ποταμού Έβρου και ανοίγματος νέων οδών επιτήρησης. Το έργο θα απαιτήσει επίσης χωματουργικές εργασίες.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Intrakat, Αλέξανδρο Εξάρχου. Η προϋπολογισθείσα αξία του έργου είναι 99,2 εκατομμύρια ευρώ.

Exit mobile version