Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τετάρτη

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τετάρτη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο καιρός θα αλλάξει σταδιακά την Κυριακή από δυτικά, προκαλώντας βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα έως την Τετάρτη, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.

Για την Κυριακή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στα κεντρικά, βόρεια και στα νησιά του Αιγαίου. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια θα επηρεάσει τις μετεωρολογικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας τα 4 έως 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής από το μεσημέρι και μετά, με άνεμους νοτίων διευθύνσεων φτάνοντας τα 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται η εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων, καθώς και πιθανότητα αυξημένων νεφώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα θα συνεχιστούν οι βροχές, ενώ σε ορισμένες περιοχές αναμένονται πιο έντονες. Το βράδυ θα εμφανιστεί ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα αλλάξουν διεύθυνση σε βόρειες στο Ιόνιο και ανατολικές στο Αιγαίο με μέτρια ένταση, ενώ το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο μπορεί να φτάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τα βόρεια να αισθάνονται περισσότερο το κρύο.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα έχουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά και τα βόρεια, οι βροχές ενδέχεται να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ θα υπάρξουν και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή, φτάνοντας τους 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές των δυτικών και βορείων περιοχών και τους 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές

Exit mobile version