Λέρος: Ψευδείς οι καταγγελίες εις βάρος του συνοριοφύλακα

Λέρος: Ψευδείς οι καταγγελίες εις βάρος του συνοριοφύλακα

Ακόμη μια υπόθεση ψευδής καταγγελίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο 31χρονος συνοριοφύλακας από την Κω είχε κατηγορηθεί ψευδώς για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης. Ωστόσο, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κω έκρινε αθώο τον 31χρονο σε συνέχεια αποδείξεων μέσω μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος συνοριοφύλακας είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση της 14χρονης στη Λέρο με υποτιθέμενα μηνύματα που περιείχαν προτάσεις ασελγείς. Τα μηνύματα αντάλλαξε με την 14χρονη μέσω του messenger και του Viber κατά το διάστημα από τις 20:33 της 31ης Μαρτίου 2023 έως τις 14:15 της 1ης Απριλίου 2023. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το ΑΤ Λέρου, τα παραπάνω μηνύματα υποτίθεται ότι περιείχαν προτάσεις που προσέβαλαν την αξιοπρέπεια της ανήλικης στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Παρόλα αυτά, κατά την ακροαματική διαδικασία, αποδείχθηκε ότι τα μηνύματα δεν είχαν το σεξουαλικό περιεχόμενο ή υπονοούμενα, όπως εκείνα αποδόθηκαν εξ αρχής στον κατηγορούμενο. Τα μηνύματα διαβάστηκαν δημόσια στο ακροατήριο όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχαν κανένα απολύτως σεξουαλικό υπονοούμενο. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με τον συνοριοφύλακα, είχε δηλώσει ψευδώς ότι ήταν 15 ετών.

Η δίκη ολοκληρώθηκε με τον 31χρονο να έχει αθωωθεί πλήρως από τις ψευδείς κατηγορίες

Exit mobile version