Καιρός: Με βροχές η επιστροφή του Πάσχα

Καιρός: Με βροχές η επιστροφή του Πάσχα

Βροχές και καταιγίδες με ενδεχόμενες χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα δυνατούς ανέμους αναμένονται για το επόμενο διάστημα. Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα 17/4 και αύριο 18/4 προβλέπεται:

Για σήμερα, δεύτερη μέρα του Πάσχα, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Ειδικότερα, στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, καθώς και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές έως τις μεσημβρινές ώρες. Σε άλλες περιοχές της χώρας, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και μπορεί να εμφανιστούν τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Στα ηπειρωτικά ορεινά μπορεί να υπάρξουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητες 3 έως 5 μποφόρ, εκτός από το Ιόνιο όπου τοπικά μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι ασταθής σε αρκετές περιοχές της χώρας και θα υπάρχουν νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενδέχεται να σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις με ταχύτητες 3 έως 5 μποφόρ, αλλά στα νότια πελάγη τοπικά μπορεί να φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη στα δυτικά και τα βόρεια με 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε άλλες περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ 19 και 21 βαθμών Κελσίου.

Exit mobile version